Zondag 2 juni 2024

POORT10 – Point Nemo [try out]

Brik Boom

Point Nemo is een korte voorstelling (25 minuten) voor jong en oud die de kijker voor een korte tijd meeneemt in een geheel eigen wereld. Point Nemo is een selfmade animatiefilm die het verhaal vertelt van een eenzame visser die op een buitengewone reis vertrekt. Live muziek en bruitage brengen de film tot leven. Alles wat de kijker te zien krijgt, werd zelf gemaakt. Van het verhaal, over de tekeningen tot de decors en de stop-motion beelden. De personages spreken hun eigen universele taal, verstaanbaar voor iedereen. De makers nemen je zo mee op een wonderlijk avontuur.

POORT 10, het nieuwe Mechelse makersgezelschap, wil de kijker meenemen op een intieme en interdisciplinaire ervaring. Daarom zorgen de drie maker-spelers niet alleen voor live muziek bij de film, maar ook voor live geluidseffecten. Een vinger die door kiezelsteentjes gaat, klinkt als een man die over de kade stapt. Maar opgelet: niet elk geluid wordt gemaakt zoals je zou verwachten! Met een reeks aan intrigerende objecten (vorken gevezen op een houten plank, een autoband, een typmachine en veel meer) neemt POORT 10 de kijker op sleeptouw. Klank en beeld versterken elkaar hierbij en specifieke keuzes in de bruitage beklemtonen het verhaal.

De diverse achtergronden van de 3 makers/spelers zorgen voor een creatieve zoektocht die hen op het snijpunt van animatiefilm, muziek en figurentheater brengt. Sociaal engagement staat centraal. Dit komt naar boven in de verhalen die ze vertellen, maar ook in de manier hoe ze die verhalen vertellen. Een film die volledig uit gerecycleerd afvalmateriaal wordt gemaakt? Het omzeilen van taal om makkelijk voor een divers publiek te kunnen spelen? Een multidisciplinaire pop-up voorstelling met geëngageerde verhalen? Dat is Point Nemo.

#beleefboom
IN DE KIJKER

Etiam accumsan sodales turpis. Morbi cursus quam nec massa varius, ac elementum turpis tincidunt.

ALLE EVENTS
Woensdag 29 mei 2024

Verhalenparade : voorleesplezier in de bib! 

Meer info
Vrijdag 31 mei 2024

Pulp Fiction – Openluchtfilm tijdens Noeveren Brandt!

Meer info
Zondag 2 juni 2024

POORT10 – Point Nemo [try out]

Meer info