Vrijdag 31 mei 2024

Pulp Fiction – Openluchtfilm tijdens Noeveren Brandt!

Steenbakkerijsite 't Geleeg

Pulp Fiction bestaat dit jaar 30 jaar en speciaal voor Noeveren Brandt! halen wij deze klassieker graag nog eens uit de kast. Pulp Fiction is een opeenstapeling van buitensporig geweld, banale maar geniale dialogen, talloze referenties naar de pop- en filmcultuur en een opzwepende, tijdloze soundtrack. Zijn invloed op de filmgeschiedenis en de jaren ’90 is amper te onderschatten: volledige scènes vonden hun weg naar het collectieve geheugen.

Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn knappe, maar labiele vrouw Mia. Haar vorige chaperon was iets te intiem geweest, en gaat nu kreupel door het leven. Vincent neemt geen risico’s en houdt zijn afstand, maar dan neemt Mia een dodelijke drugscocktail.

Deze film betekende de definitieve doorbraak voor regisseur Quentin Tarantino, lanceerde de carrières van Uma Thurman en Samuel L. Jackson en blies die van John Travolta nieuw leven in. Pulp Fiction werd genomineerd voor zeven Oscars, waarvan die voor het scenario daadwerkelijk werd gewonnen. Daarnaast kreeg de film meer dan veertig andere prijzen toegekend, waaronder de Gouden Palm van het Filmfestival van Cannes 1994, een Golden Globe (beste scenario), twee BAFTA Awards (beste scenario en beste bijrolspeler – Samuel L. Jackson), drie Film Independent Spirit Awards (beste film, beste regisseur – Quentin Tarantino, en beste hoofdrolspeler – Jackson).

‘Praktisch elke scène, elk beeld, elke dialoog uit ‘Pulp Fiction’ vormt een iconisch hoogtepunt op zich.’ – Humo

#beleefboom
IN DE KIJKER

Etiam accumsan sodales turpis. Morbi cursus quam nec massa varius, ac elementum turpis tincidunt.

ALLE EVENTS
Woensdag 29 mei 2024

Verhalenparade : voorleesplezier in de bib! 

Meer info
Vrijdag 31 mei 2024

Pulp Fiction – Openluchtfilm tijdens Noeveren Brandt!

Meer info
Zondag 2 juni 2024

POORT10 – Point Nemo [try out]

Meer info