24/6/2024

80 jaar bevrijding in Boom

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat er een einde kwam aan de verschrikkelijke oorlog. Het lokaal bestuur heeft een gevarieerd programma uitgewerkt met een film, lezingen en een heus bevrijdingsbal.

Programma

Woensdag 4 september 

Film ‘The zone of interest’ – Jonathan Glazer

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Martin Amis toont regisseur Jonathan Glazer een verontrustend portret van de mensheid. Hoe we onverschillig blijven terwijl voor onze neuzen de grootste wreedheden plaatsvinden.

Winnaar van de Grand Prix – de zilveren prijs – op het filmfestival van Cannes. Genomineerd voor vijf Oscars.

Meer info en tickets

Vrijdag 6 september

Lezing: V-bommen door Koen Palinckx

Koen Palinckx vertelt over de aanval met V-bommen op Antwerpen en dan vooral over de haven van Antwerpen, het mikpunt van de bombardementen met V-wapens.

Het verhaal van hoogtechnologische oorlogvoering, logistiek en innovatie aan het eind van WO II.
 

Meer info en gratis tickets

Zaterdag 7 september

Lezing 80 jaar Bevrijding: een bijzondere editie door Alex Ramael, Kenny Odeurs, Martin King en François Boddaert

Het bijzondere verhaal van de oorspronkelijke lezing ‘De bevrijdingsroute van het 3th Royal Tank Regiment’ , over de inname van de bruggen in Boom, werd ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Bevrijding uitgebreid tot de gehele Rupelstreek. Bovendien werden de statische powerpointbeelden verrijkt met fragmenten uit archieffilms en gepaste muziek.

Meer info en gratis tickets

Bevrijdingsbal met Radio Modern

Afsluiten doen we in stijl met een heus bevrijdingsbal. Het Bevrijdingsbal met Radio Modern is een retro swingfeest met een knallende live band, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren. Wie wil kan voor wat rouge en krulspelden langs in het Beauty Boudoir van de Modernettes. Back to the nifty fifites and swinging forties!

Meer info over dit gratis bal