06/6/2024

Speeltuin park opnieuw open vanaf 16 juni

Eindelijk is het zover: vanaf 16 juni kan je opnieuw komen ravotten in de speeltuin in het park! Iedereen is welkom vanaf 14u om de nieuwe toestellen uit te testen.

De speeltuin in het park vertoonde verouderingsverschijnselen en was aan vernieuwing toe. Daarom besloot het Lokaal bestuur om dit jaar de speeltuin compleet te vervangen. Kinderen en jongeren werden op meerdere inspraakmomenten bij de intekening betrokken en het ontwerp ontstond de inclusiviteitstoets. 

In de speeltuin zijn verschillende speelzones, onderverdeeld per leeftijd: 1 tot 5 jaar, 5 tot 12 jaar en 10 tot 14 jaar. Er is ook een prikkelarme zone voorzien.

De eyecatchers zullen de dubbele kabelbaan van meer dan 30 meter lang en de uitkijkpost van meer dan 5 meter hoog zijn.

In totaal gaat het om een investering van ongeveer 250.000 euro. Dat is mede mogelijk dankzij de jaarlijkse fondsen van Tomorrowland, die zoals geweten aan het Lokaal bestuur een terugkerende evenementenbelasting betalen. Op die manier investeert Tomorrowland mee in de Boomse gemeenschap en dat gebeurt met projecten voor alle leeftijden en dus niet alleen voor de festivalgangers of de nabije buren.