28/3/2024

VIP2024: 6 leuke challenges voor gezinnen

De sportdienst van Boom organiseert in de aanloop naar de Olympische Spelen een leuke challenge voor Boomse gezinnen. Ga jij mee op pad en doe je mee aan onze quiz, fiets je mee een stukje naar Parijs en test je je skate-skills op het nieuwe skateterrein in de Schorre?

Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te maken. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs, en het is onder die VIP2024-vlag dat ze ook heel Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen brengen.

Samen met de topsporters nodigen we alle inwoners van Boom uit om het olympisch gevoel op te roepen en samen met familie, vrienden,… meer te sporten en te bewegen!

Van 1 april tot en met 20 mei 2024 kan je deelnemen aan de gratis VIP-Challenge. Bereid je voor op de Olympische Zomerspelen en ga de 6 challenges aan. Er zijn twee challenges die je enkel op een bepaalde dag kan doen, namelijk tijdens de Buitenspeeldag op 17 april en tijdens de opening van het nieuwe skateterrein in de Schorre op 10 mei.

De andere challenges kan je doen wanneer jij wil. Er is nog een leuke zoektocht in de bib, een quiz in de Blauwstraat en de Hoogstraat en een knutselchallenge. De 6de challenge is ook zeker de moeite waard: in de Velodroom staat een fiets op rollen waarop jij (of je papa of mama) mee een stukje richting Parijs kan fietsen.

Voor elke opdracht die je tot een goed einde brengt, krijg je ter plaatse een stempel. Staat de stempel in een ring, dan mag je deze kleuren op het antwoordformulier.

Kan jij alle ringen inkleuren en vind jij het antwoord op de Olympische Quiz? Dan ben je helemaal klaar voor de Olympische Spelen!

Steek je antwoordformulier ten laatste op 20 mei in één van de boxen in het gemeentehuis, de bib of het Huis van het kind en maak kans op een leuke prijs!