Atlas Copco Rental

Boom geeft ruimte aan diverse ondernemers.

Atlas Copco Rental, het welbekende bedrijf aan de Industrieweg is onderdeel van de internationale Atlas Copco-Groep. Je kunt er terecht voor het huren van industriële machines voor zowel op land als op zee. Atlas Copco staat hun Europese klanten bij wanneer die tijdelijk perslucht, stroom, stikstof of stoom nodig hebben. En deze internationale speler voelt zich in Boom als een vis in het water. “Een brede waaier van ondernemers krijgt hier de ruimte om hun activiteiten zo efficiënt mogelijk uit te oefenen.” Kris Herremans (50) is Marketing Manager van de vestiging in Boom en niet onbekend met de gemeente.

Kris studeerde aan de hogeschool, de PTS Campus, in Boom en kwam daarna bij Atlas Copco terecht. “Met een technische bagage op zak maakte ik de stap waar ik nu, twintig jaar later, nog geen seconde spijt van heb gehad.” Toen de verhuurdivisie van het bedrijf enkele jaren geleden een nieuwbouw plande op het industrieterrein van Boom voelde het voor Kris een beetje als thuiskomen. Toch ziet hij dat er veel veranderd is. “De gemeente is de voorbije periode groener en klantvriendelijker geworden, en heeft met De Schorre nog een extra troef. Onvoorstelbaar hoe collega’s – in alle uithoeken van de wereld – Boom kennen als locatie van Tomorrowland.”

Centrale ligging

Kris laat weten dat de ligging van Boom ideaal is voor het wereldbedrijf. “Door de beschikbaarheid van een uniek stuk grond dat ideaal was qua oppervlakte voor onze activiteiten met een centrale ligging, kunnen we onze Europese klanten vlot bedienen. Bereikbaarheid langs de centrale as is voor ons van essentieel belang. Ook de samenwerking met de gemeente is altijd al vlot verlopen. We zijn dus van plan hier nog vele jaren te blijven.”

“Als je alleen al bij ons in de buurt kijkt, zie je wat voor diversiteit er is in Boom. Van productieomgevingen tot internationale spelers en zelfs een wereldberoemd festival. Waar vind je nog zoiets?”

Kris Herremans

Bellenschermen in de Noordzee

Dat Atlas Copco een waardevolle internationale speler is, wisten we natuurlijk al lang. Maar Kris vertelt ons iets dat sommigen onder ons wellicht nog niet weten: Onze olievrije compressoren leverden al perslucht voor een duizendtal bellenschermen in de Noordzee. We doen dit vooral bij het bouwen van windmolenparken om het zeeleven te beschermen.” Maar er is meer. “We zorgden ook voor een tijdelijke en complete stroomvoorziening van een Antwerps ziekenhuis.”


CONTACT

Atlas Copco Specialty Rental Division
Industrieweg 1F, 2850 Boom
www.atlascopcorental.com