Met liefde gebakken, met plezier gedeeld
Eigenaar Berton Saban – trotse Bomenaar met Noord-Macedonische roots – runt de bakkerij samen met zijn vrouw Gulten. “Het was altijd een droom om onze eigen bakkerij te openen,” vertelt Berton. “Nu kunnen we onze passie voor lekker brood en gebak delen met de hele buurt.”
Achter de toonbank doet het rijke assortiment van de bakkerij je meteen watertanden: van krokante pistolets en luchtige croissants tot smakelijke taarten, hartige snacks en belegde broodjes. “Onze Mexicano is nu al een favoriet bij jong en oud,” lacht Berton. “We merken dat mensen hier hun vaste stop maken voor hun dagelijks brood of tussendoortjes.”



De bakkerij combineert traditionele ambacht met een persoonlijke touch, waardoor klanten er graag even blijven hangen voor een praatje of een kop koffie. Voor Berton en Gulten is Bakkerij Dila dan ook meer dan een winkel. Ze willen er een ontmoetingsplek van maken waar de hele buurt zich welkom voelt.
Hoewel kwaliteit altijd vooropstaat, vinden ze het minstens even belangrijk dat hun producten betaalbaar en toegankelijk blijven. “We willen dat iedereen hier terechtkan, ook jongeren,” klinkt het. “Niet iedereen heeft het even breed, en dat begrijpen we maar al te goed. Daarom proberen we onze prijzen eerlijk te houden, met dezelfde aandacht voor kwaliteit. Een goed brood of een lekkere koffiekoek mag geen luxeproduct zijn.”
De keuze om in Boom te starten, was voor Berton en zijn vrouw Gulten vanzelfsprekend. Het koppel woont hier zelf en ze kijken positief naar de evolutie van het centrum. “Je voelt dat de gemeente weer leeft,” vertelt het koppel. “Er komen nieuwe winkels bij en dat zorgt voor een gezellige drukte en nieuwe energie.”


In beweging
Hoewel de deuren nog maar pas geopend zijn, denken ze al volop aan hun toekomstplannen. Een gezellig terras staat op hun verlanglijstje, zodat klanten in alle rust van hun aankopen en een kop koffie kunnen genieten. Daarnaast willen ze hun assortiment verder uitbreiden met nieuwe broodjes en gebakjes, om hun aanbod nog verrassender te maken.
Één ding is zeker: stilzitten staat niet in het woordenboek van Bakkerij Dila.
Contact:
Henri Spillemaeckersstraat 4
2850 Boom
Saban.berton@gmail.com
