Bjornies uit Kontich opent tweede ijssalon in Boom

Na Kontich heeft Björn Boudin (34) aan de Grote Markt een tweede vestiging geopend.

Limburger Björn Boudin streek drie jaar geleden neer aan de Mechelsesteenweg in Kontich. Zijn cremerie met artisanaal bereid schepijs voor take away of consumptie op het charmante terras voor de zaak bleek meteen een schot in de roos. Diezelfde passie en ziel legt hij nu ook in de nieuwe vestiging in Boom.

“Omdat we in Kontich buiten het centrum gelegen zijn, wilden we graag ergens ook een locatie in een centrum”, vertelt Björn. “We hebben redelijk wat locaties bekeken, maar waren het meest overtuigd hier in Boom. Ondanks de negatieve berichten die je leest of hoort over Boom, geloof ik in dit verhaal. Het lokaal bestuur levert vele inspanningen om het centrum te laten herleven, er was veel bereidwilligheid om hier zoals in Kontich een mooi terras voor de deur te kunnen creëren, we zitten hier vlak bij het water met veel wandelaars en fietsers,…”

Net als in Kontich wordt alle ijs ter plaatse gemaakt, op Italiaanse wijze in artisanale machines én met een breed smakenpallet. “In Kontich zijn we initieel gestart met 18 smaken in de toog, intussen zijn dat er 24 met specialiteiten zoals tiramisu, ananas meringue en ‘oma’s appeltaart’ met rozijnen en kaneel of rabarber (lactosevrij). We hebben ook wisselende smaken voor vegan ijs en suikervrije vanille”, somt Björn op.

Wafels

Daarnaast heeft Bjornies in Boom ook een standaard assortiment ijstaarten. “Voor speciale bestellingen kunnen de klanten in Kontich terecht. In september gaan we, op beide locaties, ook van start met wafels.”

Bjornies is dagelijks geopend van 13 tot 22 uur. In januari wordt een winterstop ingelast.


Bjornies

Grote Markt 8 – 2850 Boom

https://www.bjornies.be


Dit artikel en de beelden werden gepubliceerd in het Gazet van Antwerpen door Bart Roggeman