De Musette

Heerlijk Booms vertoeven voor iedereen

Wielercafé De Musette maakt samen met wielermuseum De Velodroom onderdeel uit van het fietsbelevingspunt van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. “Hier staan fietsers centraal, maar ook wandelaars zijn meer dan welkom”, vertelt coördinator Patrick van Dam (61). “De Musette staat voor gezelligheid in een uniek kader, prima service en lekkere hapjes en drankjes.”

Waarom is De Musette volgens jou een niet te missen plek ?

“In de zomer is dit de ideale stopplaats als fietser of wandelaar om een rustpauze in te lassen; met een ijsje op ons zuidgericht terras bijvoorbeeld. Tijdens de winterperiode is ons authentieke chalet de place to be om in een warm ingericht kader gezellig met je vrienden te vertoeven. Ben je een echte wielerfan en kijk je graag koers op tv? De Musette zendt ook de grote wielerklassiekers en rondes rechtstreeks uit.”

Vanwaar de naam Musette?

“De naam van ons wielercafé slaat niet op het muziekinstrument waar sommigen, terecht, aan denken. Neen. Deze term komt uit het wielrennen; de Musette is het etenszakje dat bij de verzorging tijdens een koers in vliegende vaart meegegrist kan worden. Ook andere wielertermen vind je terug op onze menukaart. Zoals bijvoorbeeld Grote Molen, Hongerklopke, Klein Verzet, Rode Lantaarn… De betekenissen hiervan vertellen we je graag persoonlijk tijdens je bezoek aan De Musette.”

Hoe kwamen jullie op deze locatie terecht?

“We kwamen hier terecht door de bijzondere ligging, als onderdeel van De Schorre. Voorheen was dit een oude kleiput, wat zorgt voor een bijzondere ervaring. We stellen alles in het werk om onze bezoekers een unieke beleving te bezorgen. Met het fietsbelevingspunt dragen we daartoe bij en creëerden we meteen ook een extra toegangspoort tot De Schorre.”

Hebben jullie nog mooie plannen voor de toekomst?

“Daar zijn we volop mee bezig. De Musette startte zes jaar geleden als pop-up in een houten chalet en gaat evolueren naar een vast gebouw. De plannen zijn in volle ontwikkeling. De voorbije jaren kregen heel wat mensen de fiets- en/of wandelmicrobe te pakken en onze jaagpaden hebben een enorme aantrekkingskracht op deze sportievelingen. Wij hopen dan ook nóg meer gasten met een glimlach te mogen ontvangen in de toekomst.”

TIP! In het nabijgelegen wielermuseum “De Velodroom” loopt momenteel een expositie met als titel “KOERSVROUW” van Reynders tot Kopecky


CONTACT

De Musette
Hoek 131 – 2850 Boom
+32 880 76 00 | www.musette.be
www.deschorre.be