De Smulpaap

al veertig jaar een begrip in Boom.

De Smulpaap is al ruim veertig jaar lang een vaste waarde in Boom en omstreken. Powervrouw Daisy Wauters (60) is trots op haar kaas- en delicatessenzaak. En terecht. In 2015 werd de traiteur al uitgeroepen tot één van de drie meest klantvriendelijke handelszaken van Vlaanderen. “Nu hebben we ook nog eens een mooie oorkonde mogen ontvangen voor ons prachtig assortiment aan Zwitserse kazen.” Tijd voor een babbel met deze doorgewinterde onderneemster.

Verleden

“Als geboren en getogen Bomenaar heb ik hier altijd met heel veel liefde gewoond en gewerkt.” Daisy heeft de evolutie van de winkelstraten met eigen ogen kunnen aan- schouwen. “Bruidsmode, chique kledingzaken, sportwinkels, vijf slagers, zes bakkers, vijf schoenenwinkels, noem maar op… Alles was er in Boom; men moest voor niets naar Antwerpen of Mechelen. Maar, zoals op veel plaatsen, is het minder evident geworden om een kleine handelszaak uit te baten in een gemeente.” Hoe dat komt? Volgens Daisy zijn er meerdere oorzaken. “Vroeger namen kinderen als vanzelfsprekend de zaak van hun ouders over. Sommige ondernemers woonden achter of boven hun zaak. Toen zij op pensioen gingen, werden dit gesloten huizen. Zelf heb- ben wij het oude gebouw van de Delta Lloyd-bank gekocht en afgebroken om er een mooi gebouw in de winkelstraat te zetten.”

Heden

Het resultaat is een zaak met een prachtige traiteurafdeling. ‘s Winters heeft De Smulpaap wel honderd soorten kaas in huis. Het grootste assortiment van de Rupelstreek. Maar dat is niet alles. “We maken veel van onze slaatjes zelf. Men zegt wel eens dat we de beste kipsla en kip curry hebben. Dat is leuk om te horen aangezien we hier heel wat tijd in steken.”

“Ons geloof in de toekomst zal ons succesrecept zijn.”

Daisy Wauters

Toekomst

Daisy toont zich enorm begaan met haar gemeente en zegt mooie perspectieven te zien. “In de af- gelopen jaren zagen we hier veel nieuwe mensen komen en door met hen in gesprek te gaan, kan het gemeentebestuur vinger aan de pols houden om zo de gepaste acties op te zetten. Ik geloof er heel sterk in dat dit kan omdat Boom grote troeven heeft én omdat geloven in iets ons succesrecept zal zijn. De handelaars die hier al jaren klaarstaan voor iedereen zijn het ultieme bewijs!”


CONTACT

De Smulpaap
Blauwstraat 67, 2850 Boom
+32 3 888 74 07 | info@desmulpaap.com
www.desmulpaap.com