Eetcafé ’t Steencaycken

Lekker eten, prachtig uitzicht én een maatschappelijk doel

’t Steencaycken is dat gezellige eetcafé waar je kunt genieten van nostalgische gerechtjes in een authentiek kader. In dit unieke pand pal naast de Rupeldijk word je bovendien verwend met een fantastisch uitzicht op het water. En je draagt tijdens het drinken van dat lokaal gebrouwen pintje ook nog eens je sociale steentje bij aan de maatschappij. Iets om bijzonder fier op te zijn! Een interview met bedrijfscoördinator Jan Vermeulen (39) die veertien jaar geleden naar Boom Noord verhuisde en sindsdien werkzaam is bij Vlotter.

Jan, wat is ‘t Steencaycken eigenlijk precies?

“ ‘t Steencaycken is een fusie tussen Den Hoek vzw en Vlotter Facilities. Dankzij deze samenwerking kunnen we werken aan schaalvergroting van de afdeling horeca, wat betere efficiëntie en een ruimere mogelijkheid aan inschakeling van doelgroepen mogelijk maakt. Met Vlotter willen wij nog verder investeren in de horeca in de Rupelstreek. Zo werd recent nog het Vlotter bier gelanceerd in samenwerking met brouwerij de Klem uit Niel en zullen wij in 2023 een concessie opnemen van De Pastorie in Niel, waar we een samenwerking aangaan met een private onderneming voor de uitbating.”

Jullie noemen jezelf een sociaal bedrijf. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

“Mensen die minder kansen hebben op sociale integratie door bijvoorbeeld een mentale of fysieke beperking vinden bij ons een duurzame werkplek. Daarmee maken wij het verschil. Net zoals elk ander bedrijf proberen wij de beste prijs- kwaliteitverhouding na te streven, maar zetten we daarbij wel een brede mix aan doelgroepen met een complexe sociale achtergrond aan het werk.
Bij de maatwerkbedrijven van Vlotter werken momenteel meer dan tachtig werknemers die woonachtig zijn in Boom.”

“Mensen die minder kansen hebben op sociale integratie door bijvoorbeeld een mentale of fysieke beperking vinden bij ons een duurzame werkplek.”

Jan Vermeulen

Waarom zien jullie, ondanks dat moeilijke sociale gegeven toch zoveel toekomst in Boom?

“Het leukste is de unieke ligging aan de Rupeldijk en de rijke geschiedenis van de steenbakkerijen. Het gebouw van ‘t Steencaycken is een onderdeel van deze geschiedenis als voormalige meesterwoning van de familie Van Herck en dateert uit 1872. Het pand werd trouwens in 2019 nog volledig gerestyled tot het trendy eetcafé dat ‘t Steencaycken vandaag is.”

Welke ultieme voordelen heeft Boom voor jou?

“Het voordeel is dat ik dicht bij mijn werk woon en me dus niet ver hoef te verplaatsen. Verder heeft
deze regio wel wat middenstand, dus je hoeft niet ver te zoeken naar een bakker of een lokale slager, iets waar ik als bewoner wel graag gebruik van maak. Het park, en vooral de Schorre, bieden dan weer voldoende mogelijkheden om een frisse neus te halen en de Rupeldijk is een fantastische uitvalsbasis om te sporten in alle windrichtingen.”


CONTACT

’t Steencayken
Hoek 76, 2850 Boom
+32 3 888 53 63
www.steencaycken.be