Goormachtigh

Samen met haar dochter en nicht biedt Carine een beter zicht aan de Bomenaren.

Dertig jaar geleden besloot Carine Goormachtigh (59) de optiekzaak over te nemen, destijds nog gevestigd op de Grote Markt. Optiek Goormachtigh verhuisde ondertussen naar een ruimere locatie in de Antwerpsestraat. “Mijn dochter Eline studeerde optometrie toen ik drie jaar geleden besloot om een groter pand te zoeken.” De optiek valt sinds kort zelfs een heus familiebedrijf te noemen. Carines nicht Maxine, die zowel gediplomeerd opticien als marketeer is, staat nu namelijk ook mee in de zaak.

Een mooi totaalplaatje

Carine koos voor dit vak omdat de brede inhoud haar aanspreekt. “Het medische gedeelte vind ik boeiend. Ik ben daarnaast ook graag bezig met mijn handen, met andere mensen maar bijvoorbeeld ook met mode. We kiezen elk jaar de nieuwe collecties, waarbij we de trends nauwlettend in de gaten houden.” Carine valt als gediplomeerd opticien-optometrist met zo’n 30 jaar ervaring iemand met vakkennis te noemen. “Onze zaak is gericht op klantenservice en erkend door alle ziekenfondsen.
We zijn ook qua marketing helemaal mee met de tijd. Neem maar eens een kijkje op onze website of Instagram; daar zie je dat Maxine haar opleiding marketing mooi van pas komt.”

Geen betere locatie dan Boom

Carine raadt ondernemers aan om in Boom te starten. “Deze locatie is perfect! Niet alleen wegens de strategische ligging, maar ik zie ook dat de gemeente panden aan het verfraaien is.” En die investeringen zijn voor Carine heel welkom. “Ik weet dat er veel plannen zijn en ik kan niet wachten tot deze uitgevoerd worden.”


CONTACT

Optiek Goormachtigh
Antwerpsestraat 2, 2850 Boom
+32 3 888 06 42 | info@optiekgoormachtigh.be
www.optiekgoormachtigh.be