Schoenen Jules

Jules van de gelijknamige schoenenzaak is een Booms entrepreneur pur sang.

Jules Deleersnijder is de jonge uitbater van Schoenen Jules in de Boomse Hoogstraat. “Ik heb de winkel nu een aantal jaren. Eigenlijk doe ik alles zelf. Van inkoop tot management tot marketing; je moet echt wel een soort duizendpoot zijn om vandaag met succes een zaak te runnen.” Het liefst vanal staat Jules als verkoper in zijn winkel. “Ik ben hier elke dag te vinden. Het actief verkopen vind ik het leukste omdat ik geniet van het sociale contact met de klanten.”

Ondernemersbloed

Deze jonge zelfstandige heeft het niet van vreemden. “Mijn ouders zijn ook allebei zelfstandig en mijn grootvader startte meer dan 60 jaar geleden met de bekende Boomse kledingzaak Van Den Bril, die mijn neef nu runt. Mijn moeders lederwarenzaak, Piccobello, zit hier ook bij ons in de straat.”

Ons kent ons

Dat sociale gegeven is iets dat Jules nauw aan het hart ligt. “Ik loop hier over straat en kan gewoon iedereen vrolijk goeiedag zeggen. Ik ben hier geboren en getogen dus mijn familie en vrienden wonen hier.” Van kinds af aan bezoekt Jules de gekende evenementen zoals de Braderij, de Jaarmarkt en Theater aan Twater. “Ik geniet enorm van de activiteiten in Boom en hoop dat nog lang te mogen doen.”

Hoop doet (be)leven

“Boom staat in bloei”

Jules Deleersnijder

Jules is ervan overtuigd dat Boom de stijgende lijn te pakken heeft. “De nieuwe gebouwen plus de positieve projecten geven een boost.” Daar zouden we nog meer beleving kunnen creëren.” Het recreatieaanbod is al best groot, dus dit zou volgens Jules ook benut kunnen worden in het winkelaanbod. “Wij zetten ons als handelaars elke dag opnieuw sterk in om, in samenwerking met alle partners, nog meer nieuwe winkels en bezoekers aan te trekken. Op die manier houden we het centrum volop draaiende.”


Contact

Schoenen Jules,

Hoogstraat 9, 2850 Boom

+32 3 297 90 07 | info@schoenenjules.be

www.schoenenjules.be