Sofie De Boeck zet het ondernemerschap in Boom in de bloemen

‘Je vindt hier alles wat je nodig hebt, er valt zoveel te beleven’


De geur van verse bloemen, kleurrijke planten en zachte geurkaarsen vind je op het hoekpand aan de kruising van de Grote Markt en de Henri Spillemaeckersstraat in Boom. Hier fleurt Sofie De Boeck jouw dag op met allerlei boeketten, cadeaupakketten en decoratieve spullen. Al zeven jaar lang werkt zij aan de groei en bloei van haar winkel Cascade by De Boeck Sofie.

Het kiemen van de zaak 

“Toen ik vijftien jaar was, dan was dit – toen nog De Wilde Wingerd – mijn eerste stageplek. Ik zei dan al tegen de eigenaar: ‘Als je ooit je winkel verkoopt, dan zal ik er als eerste staan.’ En acht jaar later was het zover. Ik zag een bericht op Facebook staan, ik sprong direct op mijn fiets en kocht op mijn eentje het handelspand. De afgelopen jaren heb ik er helemaal mijn ding van gemaakt. Er zijn merken bijgekomen, we hebben nu meer decoratie, planten en bloemen, kaartjes, kaarsen en vazen…”

Vruchtbare bodem om te ondernemen

“De ligging aan de Grote Markt doet veel voor ons. We ontvangen onze klanten in ons hoekpand dat erg diep doorloopt en gemakkelijk bereikbaar is. Daarnaast leveren we aan zowel Boomse zaken als buiten de gemeente. Je vindt ons bijvoorbeeld ook in Mechelen, Puurs, Sint-Niklaas, Antwerpen… We werken ook veel voor horecazaken. En de sociale media spelen eveneens een grote rol om Cascade op de kaart te zetten.”

Zuurstof voor het creatieve

“Iedereen moet hier iets kunnen vinden dat helemaal zijn of haar ding is. Daar hecht ik veel belang aan. Er zijn heel wat feestdagen waarmee we iets kunnen doen, er wonen veel mensen met verschillende culturele achtergronden, je hebt jonge mensen en ouderen… Je kan hier ook terecht voor abonnementen, het aankleden van feestzalen, enzovoort. Wij willen graag rekening houden met zowel mensen met een groter als kleiner budget.

Onze klanten hebben een uiteenlopende smaak. Zo zijn er die fan zijn van onze mozaïeken. De iets oudere generatie houdt van cadeaupakketten, iets dat ze gemakkelijk kunnen meenemen. Ook de klassiekere planten slaan bij hen goed aan. Denk aan de spatiphyllum of lepelplant, of de anthuriums of flamingoplant. We proberen dan zoveel mogelijk thuis te leveren voor ouderen die het nodig hebben. We merken bovendien dat onze mooie vazencollectie populairder is, sinds er meer jonge gezinnen zijn komen wonen in de nieuwbouwpanden in Boom. Dat geldt ook voor onze droogbloemen – die maken we overigens allemaal zelf, of zelfs op vraag van de klant. Je kan bijvoorbeeld foto’s doorsturen van je interieur of we komen langs en houden rekening met jouw wensen.”

Een bloeiende winkel in een gemeente die floreert

“De connectie behouden met zowel de klanten als de andere handelaars is erg belangrijk. Als ik hier buiten kom, bijvoorbeeld tijdens het buurtfeest van Tomorrowland, dan kan ik nooit echt iets zien, want ik moet altijd een babbeltje doen (lacht). Maar dat is plezant. Iedereen kent elkaar hier. En we ondersteunen elkaar. Kleren koop ik bijvoorbeeld bij de winkel vlakbij, en schoenen of handtassen iets verderop. Of we gaan eten bij het restaurant waar we bloemen leveren. In Boom vind je in feite alles wat je nodig hebt, er valt zoveel te beleven. Dat wil ik graag onderlijnen. We moeten absoluut die mentaliteit behouden van zoveel mogelijk lokaal kopen. Er zijn tal van mooie winkels in het Boomse, en er kunnen er nog meer bijkomen als we hier blijven winkelen.”


De Cascade By De Boeck Sofie

Henri Spillemaeckersstraat 2

https://www.cascadebydeboecksofie.be/