Woonaccessoires Karla Van Ghelder

Wanneer je in de Blauwstraat een etalage passeert vol leuke en kleurrijke spullen, dan ben je bij de winkel van Karla Van Ghelder aanbeland.

Wanneer je in de Blauwstraat een etalage passeert vol leuke en kleurrijke spullen, dan ben je bij de winkel van Karla Van Ghelder aanbeland. Al ettelijke jaren biedt zij een niet te missen plek voor al wie op zoek is naar verrassende dingen die iedere dag weer een tikkeltje leuker of mooier maken. In haar cadeau- en woonaccessoirewinkel vind je een geschenk voor iedereen, inclusief jezelf.

Hoe het begon

“Op mijn 19de was ik een zelfstandige etalagiste die het hele land doorkruiste. Decoratie was altijd al een rode draad in mijn leven. Omwille van gezondheidsredenen moest ik na zoveel jaar op de rem gaan staan. Een winkel openen leek me de ideale oplossing: ik kon het rustiger aan doen en mijn passie verderzetten. Zelf ben ik van Boom, geboren en getogen. Vanzelfsprekend dus dat ik vijf jaar geleden besloot om hier een zaak te starten. Ik was gemotiveerd om de winkelstraat mee nieuw leven in te blazen met een mooie cadeau- en woonaccessoirewinkel. Dankzij de gemeente kon ik aftasten of het idee zou aanslaan. Ik begon als pop-upwinkel. Nu zit ik goed in mijn vast pand. Er is heel wat beleving in Boom dankzij de jaarlijkse braderij, kerstmarkt, jaarmarkt… De connectie met de andere handelaars in de buurt, die ondertussen echte vriendinnen zijn geworden, maakt het eens zo plezant.”

Hoe het gaat…  

“Ik heb heel veel toffe en trouwe klanten die beseffen hoe belangrijk het is om lokaal te winkelen. Zij komen keer op keer terug om iets te kopen voor anderen of zichzelf. Geurkaarsen of geurstokjes zijn doorgaans het meest populair. Of servies. Sommige mensen blijven dat maar aankopen (lacht). Klanten appreciëren de originele spullen, die ze vaak nergens anders kunnen vinden. Ik werk ook per seizoen. Na de soldenperiode start ik bijvoorbeeld met een volledig nieuwe collectie. Dan kun je weer snuisteren tussen leuke spullen die kwalitatief, betaalbaar én lokaal zijn. Bijna alles is hier namelijk van Belgische makelij. Ik koop ook enkel spullen waar ik me goed bij voel. Ondernemen vanuit mijn hart, op buikgevoel, dat is erg belangrijk. Daarom zie je hier veel kleuren, helemaal mijn stijl. Sinds kort bied ik ook meer kinderspullen aan, zodat mensen wat leuks kunnen vinden voor een geboortecadeau of babyborrel.”

Hoe de toekomst er hopelijk uitziet…

“Je moet veel lef hebben om een eigen zaak te starten. Dus zijn motivatie en passie een must. Als je het niet graag doet, dan zal je er niet de juiste mensen mee bereiken. Klanten aantrekken is deel van een zaak runnen. Onderschat zeker niet de kracht van sociale media. Dus ik blijf daarop inzetten, net als op motivatie, maar ook gezond verstand. Want alleen maar dromen is niet genoeg om te blijven groeien. Ik heb er alleszins geen spijt van dat ik dat vijf jaar geleden deze winkel in Boom opende. Ik zou het niet anders willen. Dus hier zal je me wellicht nog tot aan mijn pensioen terugvinden (lacht). Ik sta nu op een punt waarvan ik vijf jaar geleden niet had durven dromen. Hopelijk blijft het zo verdergaan. Of wordt het gewoon nóg beter.” 


Contact

Karla’s – Gifts & Living

Blauwstraat 64, 2850 Boom

+ (32) 0473 49 10 02 | karla@woonaccessoireskvg.be

www.woonaccessoireskvg.be