Een hartverwarmende maaltijd met lokale roots? Dan zit je zeker goed met een Boomse Pan. Al jaar en dag een publiekslieveling op de kaart van Restaurant ’t Steencayken. En dankzij dit eenvoudige recept tover je dit gerecht in een-twee-drie ook thuis op tafel. Succes verzekerd!
Ingrediënten
- 1 ui
- 50 gram gerookte spekblokjes
- 50 gram champignons
- Enkele koude (gekookte) krielaardappelen
- 2 eieren
- Boter
- Peper en zout
- Verse peterselie
- Gietijzeren pan
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel de ui en snij de bol in twee. Snipper de ui in reepjes.
- Borstel de champignons en snij ze in schijfjes
- Smelt een klontje boter in een gietijzeren pan en bak de ui enkele minuten aan op een hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en laat mee garen. Voeg ten slotte de champignons toe en laat kort mee garen.
- Snij de krielaardappelen in schijfjes en voeg er enkele toe aan de pan.
- Klop de eieren tot ze goed luchtig zijn en voeg toe aan de pan. Zet het vuur lager en laat enkele minuten bakken tot ze volledig gaar zijn.
- Werk af met verse peterselie.
- Serveer het gerecht in de gietijzeren pan.
Een typisch Booms gerecht. Smakelijk!