Fietsen & wandelen

Boom heeft met De Schorre en het grote gemeentelijk park twee groene longen waar het prachtig wandelen is. Door de ligging aan de Rupel, kan je in en rond onze gemeente ook zalige lange fietstochten maken. Duizenden fietsers rijden elk jaar over onze jaagpaden.

Wandelen

De Rupelstreek vormt de ideale omgeving voor rustgevende en interessante wandeltochten. Je combineert er de kilometerslange dijken langs de rivieren, met de bochtige paadjes in de natuurdomeinen van de voormalige kleiputten.
Er zijn heel wat uitgestippelde wandelroutes die je Boom en de rest van de Rupelstreek helpen verkennen.

In het gemeentelijk park kan je zalig wandelen.

In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is zoveel te ontdekken en te beleven, dat je er gerust een hele dag kan vertoeven met het gezin.


Fietsen

Langs Rupel en in de ruimere omgeving ook langs Zenne, Dijle, Nete, en Schelde liggen tientallen kilometers verharde dijken en jaagpaden: een absolute droom voor fietsers. Op en rond deze dijken werden meer dan 200 kilometer fietstrajecten uitgezet. Het is er veilig en rustig, geen voorbijrazende auto’s maar puur ontspannen rondfietsen langs adembenemende landschappen.  

Je kan bewegwijzerde thema-fietsroutes, zoals de fietstocht Rondje Mechelen-Boom volgen die vooraf werden uitgestippeld.

Foto: © Copyright (Toerisme) Provincie Antwerpen