Ontdek
hier het
nieuws

Er beweegt heel wat in Boom. Wij bundelen op deze pagina graag al het nieuws over projecten die voor meer beleving in onze gemeente zorgen.

06/6/2024

Speeltuin park opnieuw open vanaf 16 juni

Eindelijk is het zover: vanaf 16 juni kan je opnieuw komen ravotten in de speeltuin in het park! Iedereen is welkom vanaf 14u om de nieuwe toestellen uit te testen.

LEES MEER
15/5/2024

Zomerse wandelzoektocht in Boom

Tussen 15 mei en 30 september kan je ook dit jaar deelnemen aan een wandelzoektocht in een rond Boom. Je kan zelf bepalen wanneer je er op uittrekt want de tocht verloopt via de wandelknooppunten. Vind jij alle foto’s onderweg?

LEES MEER
07/5/2024

Buurtrestaurant ‘Tuin van de chef’ opnieuw open

Op woensdag 8 mei opent de Tuin van de Chef opnieuw de deuren. Maatwerkbedrijf Vlotter zal het project in samenwerking met de lokaal bestuur Boom nieuw leven in blazen gedurende de komende drie jaar. Met respect voor het initiële doel, zal een breder publiek aangetrokken worden. De openingsdagen zijn bij aanvang woensdag, donderdag en vrijdag […]

LEES MEER
26/2/2024

Totaalrenovatie van de schouwburg kan starten

Onlangs heeft het College van Burgemeester en Schepenen het budget voor de renovatie van de Boomse schouwburg bevestigd en werd er tegelijk beslist dat vergunning mag ingediend worden volgens het goedgekeurde, definitieve ontwerp van architectenbureau Tripod.

LEES MEER
20/2/2024

Nieuwe handelszaken kiezen voor Boom

Wanneer er in onze gemeente door omstandigheden een zaak verdwijnt, is dat groot nieuws op social media. Gelukkig kiezen er op zeer regelmatige tijd ook ondernemers wél voor Boom. En dat zijn niet de minsten. Een overzicht van drie straffe nieuwkomers.

LEES MEER
19/2/2024

Tweede editie Rupelrock op 6 juli 2024

Na een succesvolle eerste editie in 2022, zal het Lokaal bestuur ook in 2024 de Grote Markt in Boom weer laten bruisen. Zet de datum alvast in je agenda Line-up 14.30u: Maksim 16.15u: Günther Neefs & 3-band 18u: Boom All Star Band 20u: Level Six 22u: Sylver Live Wil je op de hoogte blijven? Volg […]

LEES MEER
11/1/2024

Vier werven die Boom definitief zullen veranderen

Tegen eind 2025 zal Boom centrum er compleet anders uitzien. 4 grote werven in ons handelscentrum zullen heel wat nieuwe opportuniteiten creëren.

LEES MEER
11/9/2023

Nieuwe omruilvoordelen voor UitPAS-gebruikers

Je spaarde al veel punten met je UiTPAS? Dan hebben we goed nieuws: het Lokaal Bestuur Boom biedt nieuwe omruilvoordelen aan voor je gespaarde punten. Wat dacht je van een Dopper drinkfles of een draadloze oplader voor je smartphone?

LEES MEER
18/8/2023

Boomse academie onthult grootse plannen

De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord kijkt tijdens deze laatste weken van het schooljaar al uit naar volgend jaar en schreef alvast de eerste leerlingen in. Op 24 juni organiseren ze ook een opendeurdag om iedereen te laten kennismaken met hun aanbod. Maar ze kijken ook verder. De plannen voor een nieuwe academie aan […]

LEES MEER